Vineri, Noiembrie 28, 2014

Tort de ciocolata Montignac

Gastronomie - Retete culinare

tort de ciocolata MontignacTortul este divin, aveam emotii cu privire la cata cioco amaruie si cu cacao de 85% are (nu's fana a ciocolatei cu peste 75% cacao)

Ingrediente Blat:

140gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
140gr. unt
1 lingurita esenta rom
5 galbenuse frecate cu fructoza ( 140gr. fructoza, de aici luam 2 linguri pt. albusuri, restul se freaca cu galbenusurile)
5 albusuri batute bine cu 2 linguri de fructoza
( Pentru un blat normal se inlocuieste fructoza cu 140 gr. zahar pudra)

Ingrediente Crema:

250ml smantana cu 15% grasimi

150gr. ciocolata 75% sau 85% cacao

1 lingura cafea Tchibo Exclusive decaf. (100% cafea fara cofeina)

1 lingura fructoza

Blatul:

Se mixeaza galbenusurile cu fructoza. La bain-marie topim untul cu ciocolata si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat cu fructoza. Se toarna peste galbenusuri untul si ciocolata de mai inainte topite; se mai adauga albusurile batute spuma si se mixeaza la viteza mica. Adaugam esenta de rom. Am folosit o tava cu latura detasabila tapetata cu hartie de copt.

Tort de ciocolata MontignacTimp coacere: 25 minute
Cuptor electric: 180C
Am rasturnat pe un gratar si am lasat la racit.

Crema:
Tot la bain-marie incalzim smantana, ciocolata, fructoza si cafeaua decaf.... se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand se raceste si ingroasa, se toarna peste blat, se niveleaza, decoreaza dupa caz si se da la rece.

Tortul se pastreaza la frigider.

Sa aveti pofta!

O pasiune dulce ce imi aduce satisfactii financiare si nu numai! Pentru cei pofticiosi, pentru o surpriza  celor dragi ma gasiti la ID-ul de skype: florenaa  (Bucuresti) sau pe mess:  fvlagea

 

 

Mai multe retete de torturi gasiti pe blogul Florenei.



Comentarii (4)
  • marius
    l-am facut cu (doar) mici modificari - la blat am folosit ciocolata speciala belgiana si nu am mai pus fructoza - si a iesit extraordinar! mai ales dupa o perioada la frigider a fost chiar mai bun. multumesc pentru reteta!
  • happyspirit
    Mersi mult :kiss: O sa iti spun :)
  • Florena  :: merci /info despre fructoza
    Merci frumos happyspirit!Tortul este numai bun pt. cei ce adora ciocolata, merita incercata reteta ;) Fructoza o poti gasi cam peste tot: fie supermarket, o alimentara bine aprovizionata de cartier, plafar... difera pretul! In supermarket in functie de firma, pretul variaza de la 12-22ron cutia de 400-500gr. , daca vrei la un pret mai bun, cantitate mai mare iti recomand cu incredere redis.ro, am facut de acolo comanda si este mai convenabil, 11-12 ron punga/cutia cu gramajul de 1kg B) Dar si fructoza trebuie consumata cu moderatie ;) Numai bine si de incerci retate sa spui daca ti-a placut :P
  • happyspirit  :: Interesant
    Nu stiam de o asemenea reteta, recunosc. Si pare chiar delicios, iami-iami...Si mai recunosc un lucru: habar nu aveam de existenta fructozei pt astfel de preparate....Se gaseste greu fructoza, si de care trebuie? :huh:
Scrieti comentariu
Your Contact Details:
Comentarii:

Articole de acelasi autor

Cele mai citite

Urmareste-ne pe

Bijuterii Handmade

Haine copii

Ultimele postari pe forum

Re:Cafeneaua verzelor 5
in: salata de verze de Dan-Gabriel
28-11-2014 8:04
Re:Vrem sa ne mutam in casa noua
in: verze familiste de Andre_ea7
26-11-2014 13:34
Re:Horoscop LUNAR pe zodii
in: verze si astre de Dan-Gabriel
16-11-2014 8:20
Vrem sa ne mutam!
in: verze in gospodarie de oanaDum
26-09-2014 12:57
Re:Poze funny, interesante s.a
in: verze la divertisment de Dan-Gabriel
23-09-2014 15:53
Cum sa port rochia de seara crem din triplu voal?!
in: verze feshan & biuti de MemaBucataru
01-07-2014 2:41

Blog umanitar

Banner

Online

Avem 99 vizitatori online

Login Form